Trychydts | | | 2006., január 09., 13:32 | | |

„- Elnézését kell kérnem. Maga alkalmasabb volt erre a feladatra, mint Mulder ügynök. A szegényes fantáziája mentett meg bennünket.

– Igazán kedves.”

Iksz akták

Ma belenéztem a monitoron tükröződő képembe, és láttam a borostámon átszűrőrő fényt. Ez a Szalóki Dezső-féle borotválkozás igazán kényelmes dolog, de úgy éreztem, most haladéktalanul közbe kell avatkoznom.

Pénteken volt nálam Balu, megmutogattam neki a szilveszteri képeimet, meg zabáltunk finomat — eredeti olasz-amerikai húsgombócokat. Legalábbis a recept eredeti olasz-amerikai, aznap kaptam e-mailben édesanyámtól. Mi a tudásalapú társadalom, ha nem ez. (Nb. azért gondoskodtam arról, hogy lokális jellegzetességeket is kapjon, lévén, hogy rozmaringot is tettem a receptbe. Bibibí.) Aztán elvittem kocsival a koleszba.

Újabban igyexem olyan útvonalakat választani, amik, bár nem jelentenek kifejezett kerülőt, mégsem triviálisak még számomra. Egy csomó hely van ugyanis, ahová a mexokott úton már bekötött szemmel is elvezetek, de az alternatívákkal elég csehül állok. Ugyanakkor egy csomót fejlődtem már, nincs szükségem húsz méter helyre a parkoláshoz, és térképre egy tetszőleges főútvonalon való megforduláshoz. Még pár év, és benevezek a Párizs-Dakar rallyra.

Ah, hétvégén meglátogattam Zso-t és Lilt. Fantasztikus volt, az egekben szárnyal a népszerűségi indekszem, mondjuk édesanyám azzal vádol, hogy én hülyítem a gyerekeket, főleg Zso-t, aki mellesleg tényleg szívesen csinál hülyét magából nagy nyilvánosság előtt, ha ott vagyok. Mondjuk igaz, hogy még egyszer sem pofoztam meg, hanem nagyon felelőtlen és felnőttelen módon egyszerűen csak nevetek azon, ha csinál valami vicceset, de majd igyekszem változtatni. Ja, és használják a karácsonyra kapott falinaptárt. Hah.