Trychydts | | | 2005., szeptember 04., 9:33 | | |

Cohen csomagját Burbankben kaptam meg, ahol három napon át igyekeztem karizmatikusnak láttatni egy meglehetősen érdektelen képű rockert.

Olyasmi, ami nincs, természetesen le lehet fotózni: átkozottul nehéz, ám meglehetősen kifizetődő foglalatosság. Nem csinálom rosszul, de a legkiválóbb se vagyok; a nyomorult rocker jócskán próbára tette Nikonom képességeit. Lekonyultam, mire végeztünk, hisz a jó munkát szeretem, az átutalás visszaigazolása azonban feldobott valamelyest.

William Gibson: A Gernsback-continuum

Pénteken mexállt az ihlet, és behúztam, segítettem rendberakni az Északi Főhadiszállást. Igazi, konspiratív munka volt, valamint arra is alkalmat teremtett nekem, hogy a fókás pólómban és mezítláb kolbászoljak az egyetemen. Utána egy Steve Black interjún kellett átesnem, oda már szövetnadrágban, vadiúj, fehér ingben és fekete bőrcipőben estem be. Élveztem nagyon ezt a gyors stílusváltást.

Utána megkezdtem együttesfotós-karrieremet; a dolgok egy kicsit gyorsabban következtek be, mint ahogy azt terveztem, lévén, hogy én még csak egy előzetes megbeszélést propagáltam, és olyan nagyon heves ellenjavaslatok se érkeztek vissza – ehhez képest mindenki azt várta, hogy majd fotózni fogok. Hát fotóztam, sajna így állvány nélkül, de azért megoldottam.

Ma jön hozzám Sssz Haibanét nézni. Kíváncsi vagyok, hogy fog neki tetszeni; édesanyám szerint, akinek nem tetszik, az egy érzéketlen fatuskó. Ezek után duplán izgulok.

Csütörtökön egy fenomenális bulin vettem részt az új új főnököm szervezésében (mert ugye van egy régi új főnököm is). Frenetikus volt, megismerkedtem a TTK HÖK elnökével, egészen jót beszélgettünk. Közben egy morcos pincér srác mindenféle gintonic jellegű cuccal próbált meg elkápráztatni, bár ez alighanem egy másik csillagrendszerbeli változat lehetett, mert alkoholt csak elhanyagolható mértékben tartalmazott. Kértem Arany Fácán sört is, ahelyett meg Gössert kaptam, szóval nem volt formában a felszolgálószemélyzet – mint kiderült, elkötötték szegénykém lovát az egyetem elől, hát ez engem is irritálna.