Trychydts | | | 2005., augusztus 13., 9:59 | | |

Aki önmagába szerelmes, annak nem kell riválisokkal számolnia.

Benjamin Franklin

No, megvolt a munka, amit említettem; egy szövetséges klán kért tőlünk segítséget, de sajnos még ők se nagyon nőttek fel a feladathoz. Kicsit úgy éreztem magam, mint James Bond, aki éppen a zimbabwei titkosszolgálatnak próbál segítséget nyújtani. Nem lett volna amúgy rossz meló, ha az idő húsz százaléka nem piti kifogások hallgatásával és meddő várakozással telik.

Tegnap strandon voltam, a változatosság kedvéért a Dagályon és tényleg a változatosság kedvéért Arwenékkal. Ott volt Miss B. is, aki momentán még egy halál aranyos és életveszélyesen rakoncátlan kis szőkeség, de négy-öt év, és egy életveszélyes nő lesz belőle, akit mindenkinek jobb lesz messzire elkerülnie, hacsak nem rajong a mindennapos extrémsportoké, vagy nem rendelkezik Martyihoz hasonló érzéketlenséggel. Holló – aki szintén ott volt, most láttam először testi valójában – például már most totál lúzer volt, és valamelyest én is bedőltem neki, amíg Matyi oda nem szólt nekem, mintegy mellékesen, hogy itt tulajdonképen egy vérbeli kiscsajról van szó. Na, ekkor leesett, hogy Miss B. tulajdonképpen ekvivalenssé tehető a fiatal éveiben járó Kölökkel – akkor vettem észre, hogy még külsőleg is van bizonyos hasonlatosság – innentől kezdve már nem voltak problémáim.

Utána még felmentünk Arwenékhez kártyázni. Előtte még Matyi félrehívott, az orrom alá dugta a negyvenötösét, és közölte, hogy most JÁTSZANI fogunk, úgyhogy jobb lesz, ha mellőzöm a vesztéssel járó frusztrációs jeleneteimet. Mellőztem. Igaz, az egyik meccsben sikerült egy szolid második helyet begyűjtenem, de aztán römizni kezdtünk, és laposra vertek. Kicsit túltaktikáztam magam, na. Hazafelé kiderült, hogy Holló voltaképpen egy álruhás cyberpunk-fan, lehet, hogy ez az ismeret még hasznomra válik egyszer…

Ma Sssz fog vendégül látni az állítólag nemrég felújított szobájában. I am most curious, még sose voltam náluk. Azért érdekes, hogy ahogy régebben Baján, most éppen a Budapest-Vác vasútvonal mentén kezdenek felhamlozódni kedves barátaim.