Trychydts | | | 2005., augusztus 01., 17:03 | | |

Néha nem elég mindent megtennünk, ami tőlünk telik – van, hogy mindent meg kell tennünk, ami szükséges.

Wintson Churchill

Mielőtt még elhúzok Jackson pajtás hárpialelkét ápolgatni, gyorsan írok a tegnapomról.

Cal szellemi befolyásának továbbterjedését jelzi, hogy tojásos nokedlit készítettem magamnak odahaza. Eddig betegesen rettegtem ettől a dologtól, de mostantól nem fogok, ugyanis nokedlit nem nehéz készíteni egyáltalán. Már ha van nokedliszaggatónk.

Először úgy emlékeztem, hogy van, de mivel nem találtam meg tíz másodperc alatt, nekiálltam kiskanállal nokedlit szaggatni. Tíz perc után úgy döntöttem, hogy mégiscsak megkeresem – megtaláltam, és a fennmaradó, mintegy kilencven százaléknyi tésztát egy perc alatt kiszaggattam. Ye. Sikerült megfelelő konyhatechnikai trükköt kieszelnem a tojásfecnik elkészítésére is.

Utána húztam ki Gödre Baluék kúriájába. Ezek a gödi kiruccanások mindig nagyon klassz dolgok az életemben – Balu ilyenkor igazán hazai pályán van, emaptikus, megértő és kellemesen filozofikus. Kimentünk a tengerpartra, úsztunk nagyokat, közben meganalizálgatott, meg én is meghallgattam, hogy áll az életével, aztán kaptam barackát meg Szokásost. Meg gyümölcspálinkát. Aztán elmentünk, megnéztünk egy bezárt fagyizót, aztán mentünk ki az állomásra. Ott már gondosan kiéhezve várt bennünket egy kedves szúnyogkommandó, akik lelkesen ránk vetették magukat, de mi kicseleztük őket: széles tagjejtések kíséretében sétálgattunk fel s alá, így egész baráti viszonyt sikerült velük kiakalítanunk. Aztán jött a vonatom, ahol mindenki vörös volt a szúnyogcsípésektől, volt egy szegény csajszi, aki ma valamilyen vicces ötlettől vezetve hát nélküli felsőben indult el otthonról. Hát, nem nyújtott valami igzi látványt.

Este üres volt a postaládám – mármint csak a Mester gyalázkodásai voltak benne, de egy szörnylevél se volt Gönci Beetől. Elégedetten dőltem le aluszkálni, csak akkor kezdtem el aggódni, amikor már reggel se volt egy türelmetlenül kekeckedő, irritáló, szőrszálhasogató e-mailem sem. Gyorsan telefonáltam és intéztem magamnak párat.

Ma megint megbeszélésem volt a Vörös Démonnal. Brutális ez a hatékonyság, kicsinek és jelentéktelennek érzem magam.