Trychydts | | | 2005., június 15., 10:18 | | |

A filozófia lényege, hogy először olyasmit állítunk, amit senki szerint nem érdemes állítani, hogy aztán egy akkora paradoxonhoz jussunk, amit senki nem hisz el.

Bertrand Russell

Vettem új elemet a mendzserkalkulátoromba. Kevés cikisebb szót ismerek, pláne, hogy az angol megfelelője, a „digital dirary” sokkal jobban hangzik, na meg a valósághoz is közelebb áll. Elég hajmeresztő volt, a minimumon levő elemek még tartották a kétéves információkat, a két évvel ezelőtti ismeretelmélet-vizsga eredményétől kezde az ismerősiem aktuális állapotáig. Hát, elég sokat változtam, Balu és algi biztos pont maradtak az életemben, a Kölök száma se változott, de amúgy volt törölnivaló bőven, és a telefonszámukat se sokan tartották meg. A legbrutálisabbak azonban az apró kis személyes bejegyzéseim voltak, azt hittem, elsírom magam azon a kis kétszavas bejegyzésen, amit a „Memo” részben találtam.

Tegnap volt nálam egy közvélemény-kutató, soha többet nem hiszek az ilyen marhaságoknak. Kriston Zsolttal és becses nejével kellett volna interjút készítenie, de jó voltam neki én is egyedül, ugyanakkor meghagyta, hogy ha valaha is felhívna a Sonda Ipsos, hazudjak nekik egészen nyugodtan mindenfélét. A kérdezgetés önmagában is lett volna fél óra, de a háromnegyed órát is bőven ütöttük azzal, hogy a válaszaimat a megjegyzéseivel kommentálta, illetve meg kellett keresnem a verseskötetét az Interneten. Elég nehezen türtőztettem magam.

Gyűlölöm a fogyókúrát. Eddig azt hittem, hogy az erről szóló vicces humoreszkek a fantázai szüleményei; most már látom, hogy ez csak annak vicces, aki éppen nem fogyókúrázik.