Trychydts | | | 2005., május 15., 13:39 | | |

– Ugye, hogy mondtam neked a héten, hogy milyen jó így a haja?

– Nem.

Tegnap lenyomtam életem utolsó főszerkesztett papíros Nyúzát Joval, Callal és Vizivel. Egész jó volt, klassz utolsó szám lett, remélem, ezúttal a címlap sem okoz agyérgörcsöt senkinek, mert szerintem egész jól megerőltettem magam. Balu közben tördelni tanult tőlem, szemlátomást azt gondolja, amit a blogja kapcsán is gondolt, hogy ő majd csak akkor csinálja, ha elő lesz készítve minden a nagy berobbanáshoz. Ami elég érdekes elmélet, én még senkit se láttam, aki nem úgy tanult meg tördelni a Nyúznál, hogy véreset izzadt közben.

Közben szerkesztgettem egy kicsit Arwen fotóit, rájöttem, mi az igazán markáns különbség a film és digitális kép között, teljesen másfajta utómunkát lehet csinálni az egyiken, mint a másikon. Alighanem a részletgazdagságban lehet valami, ha lehet hinni nalyonak, akkor a film 14 megapixeles felbontásnak felel meg – gondolom, ez akkor is nyomot hagy, ha 3 megapixelesre szkennelik. Mindegy, bedobtam a fotozz.hu-ra arwen egy képét, és kb. olyan osztályzat jött ki a végére, amilyenre a saját fotós tudásomat értékelem, ugyanakkor egy csomó hasznos tanácsot is kaptam, szóval teljesen megérte ezt meglépnem.

Szerkesztés után elugrottunk iszogatni egy kicsit, számomra gigantikus meglepetés volt, hogy amikor leültünk a Prága teraszára, Vizi Jot is megidézte a semmiből. Nagyon örültem neki, bár szerintem az érzés nem volt túlságosan kölcsönös, pár sztori elmesélése után ugyanis belevetettük magunkat Callal mindenféle ballisztikai elemzésekbe, úgyhogy aligha sikerült magamról szikrázóan érdekes egyéniség benyomását keltenem. Sebaj, a tejeskávéját végül is nem loccsantotta a pofámba. Senki nem ivott alcoholt, ezen eléggé meglepődtem.

Hat nappal a premier előtt sajtóvetítésen megnéztük a Sith-ek bosszúját, ami feleakkora katarzist se hozott, mint amire vártam, abban bíztam, hogy majd jó sokat láthatom akcióban Darth Vadert, de hát toll a fülembe.

Valamikor még volt egy Zöldpardonos kaland is, Cal jól megszívatott minket azzal, hogy úgy csinált, mintha meg akarna minket szívatni, mikor nem is, de mi mégis jól megszippantottuk. Kedves Vizeli Andrásnak habzott a szája.

Második vagyok Arwen jutalomlistáján; gigantikus sikerélmény ez nekem ahhoz képest, hogy a legutóbbi alakuló klángyűlést még velem mosta fel.