nalyo | | | 2005., május 06., 12:04 | | |

ügyfél: „Miért kicsi Supermanre a ruhája?”
nalyo: „Biztos mert erős a bicepsze.”
ügyfél: „Nem, azért mert S-es!”

Az volt a poén, hogy egy nappal később a mellettem ülő sráctól kérdeztek viccet bármilyet. Elkértem a headset-jét és elmondtam a fickónak ezt :-)

Egyébbként a férfi-nő poligám-monogám ellentéthez akartam hozzászólni. Nem csak azért volt érdemes az ősembernek, hogy az ősasszony mellett maradjon, mert nem volt megfelelő egészségügyi, társadalmi ellátás. Arra is figyelni kellett, hogy ne kerüljön kakuktojás a fészekaljba! Mert amíg élete párja másnak a gyermekével foglalkozik, például éppen várandós vele, vagy szoptatja, addig esélye sincs hogy az ő génjei bekerüljenek a next generációba. Persze, ha adódott alkalom félrelépni az csak bónusz volt, hiszen az energiabefektetés mondhatni minimális.
Érdekes, hogy később az ősközösségből kilépve a magántulajdon és a földbirtok megjelenésével – főleg, mikor rájöttek a férfiak, hogy nekik mi szerepük a gyermekáldásban – teljesen más okból kényszerítették monogámiába a nőket. De ezt még meg is fejelték egy elsőszülöttségi örökösödéssel, ami elengedhetetlenné tette a szüzességet. Így lett belőle erény és hasonló okokból jött divatba az első éjszaka joga is elsősorban gazdasági és társadalmi hatásai miatt.

Szerencsére a fogamzásgátló módszerek ma már elég jók ahoz, hogy a nők szabadabban rendelkezzenek saját magukkal, anélkül, hogy tartaniuk kellene a nem kívánt terhességtől. Kár hogy ezt nem mindenki tekinti üdvözítőnek